A félelem legyőzhető – Mesekönyv ajánló

"
Ebből a mesekönyvből kiderül, mitől fél a fogorvos, és mitől a hozzá látogató gyermek. Mesekönyv ajánló a Móra Könyvkiadó jóvoltából.

írta: Becz Dorottya

A történetmesélés varázslat, s a mágia nem működik szeretet nélkül.

Tegye fel a kezét, aki szeret fogorvos menni…Nos, egy kezet sem látok a magasban, és én sem mozdítottam meg még az egyik ujjamat sem…nyilván, hiszen a fúró hangja, a tömés gondolata, ne adj isten, egy foghúzás, a legrosszabb rémálmaimat idézi fel. De Vig Balázs A rettegő fogorvos című mesekönyve egészen más megvilágításba helyezi a félelmetes szituációt. Mesekönyv ajánló. 

Pajti és Húgi, a testvérpár, fogorvoshoz megy ellenőrzésre, illetve Húginak fogszabályzóra van szüksége. Mindketten igyekeznek bátornak mutatkozni, de azért tartanak a helyzettől. De nem ők az egyetlenek…

Vig Balázs: A rettegő fogorvos (Móra Könyvkiadó)

Vig Balázs: A rettegő fogorvos (Móra Könyvkiadó)

Fognyűvő doktor a Zománc utca 20-ban rendel, és állítólag azt rebesgetik róla, hogy gyerekeket eszik. És ha ez igaz lenne, akkor itt véget is érne a történet, hiszen biztosra vennénk, hogy Pajti és Húgi nem tér haza az ádáz fogorvostól. 

A nem várt fordulat

Fognyűvő doktor ugyanis nemhogy nem fogyasztja el a pácienseit, iszonyúan fél a gyerekektől. Hogy miért? Az történt, hogy az első munkanapján fiatal fogorvosként egy olyan kisfiút kellett kezelnie, aki még a fogorvosi székben is édességet majszolt, arról nem is szólva, hogy még a kabátja zsebei is tele voltak cukorkával és csokival. Azóta a fogorvosi szék alatt bújik el, amíg a kedves Higiénia nővér fel nem méri a helyzetet, és főleg a gyerekeket, illetve a szüleiket. 

Vig Balázs: A rettegő fogorvos (Móra Könyvkiadó)

Vig Balázs: A rettegő fogorvos (Móra Könyvkiadó)

Amikor Fognyűvő doki megbizonyosodik róla, hogy Pajti és Húgi olyan gyerkőcök, akik rendesen mossák a fogukat, és csak elvétve esznek édességet, azt sem a fogorvosi rendelőben, akkor megnyugszik és munkához lát. 

Mindenki mástól fél 

Ezt a nemrégiben megjelent mesét főként azért ajánlom nagy szeretettel, mert nemcsak arra tökéletes, hogy a gyerekeket felkészítse egy esetleges fogorvosi vizsgálatra, hanem arra is, hogy beszélgessünk velük az ő félelmeikről (bármilyenről), hanem arra is, hogy rávilágítsunk, minden ember mástól fél – a gyerekek a fogorvostól, a fogorvos a gyerekektől (ebben az esetben), és hogy ha meg tudjuk fogalmazni, hogy mitől tartunk, már ki is húztuk a félelem méregfogát :-). 

Vig Balázs: A rettegő fogorvos (Móra Könyvkiadó)

Vig Balázs: A rettegő fogorvos (Móra Könyvkiadó)

 

Az is fontos téma lehet, hogy a félelmeink nem feltétlenül láthatóak, vagy borzasztó nehéz róluk beszélni, de van segítség, és biztosan lesz valaki, aki megért majd minket, és támogat abban, hogy megbirkózzunk a helyzettel, bármilyen rettentőnek tűnik is. 

A könyvet a Móra Könyvikadó jóvoltából olvashattam, és itt megvásárolható. A puhatáblás kötetben szószedet és matricák találhatóak. 

Ajánlott életkor: 6+ (Már tudok olvasni 3. szint) 

Termékajánló

Összesen 1 találat