Küldetés

Manapság sokszor még magunkra is alig marad időnk, háttérbe szorul az olvasás, ami a valódi feltöltődés egyik soha ki nem apadó forrása.

Nincs időnk, kedvünk, erőnk olvasni, nem tudunk fókuszálni – pedig elég pár sor, egy-két gondolat, ami megérint, ellazít, megnevetettet, elgondolkodtat és máris könnyebbé válnak a lépteink.

Az idő, amit olvasásra tudunk szánni, véges, ezért írónak lenni hatalmas felelősség.

Amit egy író tehet

A küldetésemnek tekintem, hogy egy kis fényt csempésszek a mindennapokba. De itt nem állhatok meg – fontos számomra, hogy az íráson, a betűkön, sorokon és könyveken túl segíteni tudjak. Nem csak íróként, hanem emberként is felelősséget érzek azért, hogy formáljam, alakítsam a világot, amelyben élek. Épp ez hívta életre a következő kezdeményezéseimet:

Mesenagykövet program

A gyerek fejlődésében rendkívül fontos szerepet játszik a meseolvasás, amiben a szülőknek hatalmas a felelőssége, de minimális támogatást, elismerést kapnak érte. Ez a gondolat vezetett, amikor megálmodtam és életre hívtam ezt a programot, amelynek keretén belül egy támogató közösség alakul ki, és ahol a minden a közösségről szól.

Gyerekülés

A mesenagykövet program „kistestvére” a Gyerekülés ingyenes podcast-sorozat, ahol kéthetente két különleges vendéggel beszélgetünk a gyereknevelés és a mesék nem mindig napfényes oldaláról – tabuk nélkül.

Olvasó gyerek nevelése

A tévé, okos telefon, tabletek világában komoly harcot vívunk a gyerekek figyelméért – folyamatosan kutatom azokat a lehetőségeket, amivel támogatni tudom a szülőket abban, hogy átadhassák az olvasás élményét, és hogy új világok kapuit nyissák ki gyermekeik előtt az olvasás megszerettetésével.

#Együtt olvas a család

Azért, hogy a minőségi együtt töltött idő ne csak egy üres frázis legyen, a vállalkozások megkeresésével is igyekszem a családok életébe becsempészni a meséket – és ezzel is támogatni a munka-magánélet egyensúlyát.
Ezek mellett rendszeresen veszek részt segély programok támogatásában:

Civil licit az Életfa Csoport Egyesületért

Az egyesület célja: Az Érden és környékén élő sajátos nevelési igényű
és tartósan beteg gyerekek és szüleik támogatása
A licit időpontja: 2020. december
Felajánlás: 2 db Süti a titkos kertben kötet
Összegyűjtött összeg összesen: 1.1 millió Ft
Az összegből a gyermekek fejlesztését segítő terápiás foglalkozások valósultak meg.

Ankaságok online licit és vásár

A gyűjtés célja: váratlanul elhunyt székesfehérvári anyuka
gyógyíthatatlan beteg kislánya, Sára és családja támogatása
A licit időpontja: 2021. április
Felajánlás: 1 db Süti a titkos kertben kötet
Összegyűjtött összeg összesen: 7 millió Ft
Az összegből Sára gyógykezelését és a család fenntartását finanszírozták.